|
Recept na Grilované špízy s tzatziky / dietni
Recept na Grilované špízy s tzatziky / dietni je zařazen v kategorii grilování.
K přípravě Grilované špízy s tzatziky / dietni budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
ŠPÍZY: 1 kuřecí prso 100g 4 špízové jehlice 1 velký žampion 1 cuketa na kostičky 1 červená paprika na kolečka 1 žlutá paprika na kolečka 1 středně velká cibule nakrájená na kolečka Olivový olej, ocet balsamico Bazalka, oregano, pepř, špetka soli TZATZIKI: 1 velký okurek 1 bílý jogurt Špetka soli, pepře Ocet balsamico, olivový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Grilované špízy s tzatziky / dietni
Recept na Grilované špízy s tzatziky / dietni: 1)Zeleninu, nakrájený žampion a kousky kuřecího masa napícháme libovolně na špízové jehly. Připravené špízy lehce potřeme olivovým olejem, octem balsamico, který smícháme s předem připravenými bylinkami a kořením. 2)Vložíme špízy na gril (na tácky) nebo do trouby na pečicí mísu. 3)Během pečení nebo grilování si připravíme tzatziki. Okurek nastrouháme na hrubém struhadle. Přebytečnou vodu z okurku vymačkáme. Přidáme sůl, pepř, česnek, bílý jogurt a čajovou lžičku octu (jablečný, balsamico). Promícháme a necháme chvíli uležet v chladu. 4)Špízy podáváme čerstvě ugrilované/vytažené z trouby spolu s tzatziki.
Poznámka k receptu na Grilované špízy s tzatziky / dietni: Druh: Recept vhodný pro redukci váhy 1 383 kJ 17g Bílkovin 29g Sacharidů 17g Tuku Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® - http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Grilované špízy s tzatziky / dietni, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Institut kompliment
- Datum vložení: 11.11.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Grilování
- Suroviny: ŠPÍZY: 1 kuřecí prso 100g 4 špízové jehlice 1 velký žampion 1 cuketa na kostičky 1 červená paprika na kolečka 1 žlutá paprika na kolečka 1 středně velká cibule nakrájená na kolečka Olivový olej, ocet balsamico Bazalka, oregano, pepř, špetka soli TZATZIKI: 1 velký okurek 1 bílý jogurt Špetka soli, pepře Ocet balsamico, olivový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na grilované špízy s tzatziky / dietni,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Grilované špízy s tzatziky / dietni - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Grilované špízy s tzatziky / dietni
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|